Aktuellt  hösten 2018 och våren -19

”Jag tog vägen bort från kartan”

med Sara Lindh och Krister Jonsson


En humoristisk och hoppfull föreställning och kärlek, uppbrott och om att gå vilse men att det aldrig är för sent att hitta nya vägar. Vad händer när det som var inte längre gäller och kartan måste ritas om? Texterna handlar om ljuva drömma och brustna illusioner, om modet att våga lämna tryggheten i det liv man byggt upp och om modet att öppna sitt hjärta och våga älska igen.


En föreställning om att se det vackra i livet.


Text och musik av bl.a. Billy Joel, Tom Waits, Emmylou Harris, George Gershwin, Lisa Ekdahl, Bob Hansson och Mikael Wiehe. Alla texter är på svenska.


Publikcitat från premiären:


"Hjärtligt tack för en fantastisk föreställning ikväll!!!

Rekommenderar alla som kan, att fånga biljetter till er turné i höst!!"


"Tack för en helt magisk kväll med er två på Skillinge Teaters scen. Sommarens höjdpunkt!!!"


"... så obeskrivligt fin, sann och vacker... sångerna river och smeker, berusar och lyfter, just som kärleken, och alla dess bråkiga grannar. Tack ni båda för en fantastisk föreställning!"


"Tack för en vacker och stark föreställning!!"


För mer info se:

Press, Bildspel & musik och Turnéplan

För pressbilder se: Bilder”Sista tangon i Svedala”


Sara Lindh och Niklas Franssons har nått stora framgångar hos både publik och press med föreställningarna Telegram från ett längtande hjärta och Kärleken, döden och en slät kopp kaffe. Nu fortsätter duon att resa runt i en smutsig gammal Volvo med sina humoristiska, tröstande och kärleksfulla hyllningar till livet.


Med en god portion humor och lagom mycket allvar tar föreställningen upp livets stora och små frågor. Texterna handlar om ung förälskelse och gammal kärlek, om sköra drömmar av porslin och hur man fångar en solkatt, om att växa upp och om kampen att hitta sin identitet, om svartsjuka och om att vilja vara någon man inte är,  om att åldras och fortsätta älska trots att håret blir grått. Som alltid bjuder duon på bitterljuva minnen, vardagliga trivialiteter och kärva visdomsord om hur man får syn på det vackra i livet. 


Sånger är hämtade ur bl.a. Eartha Kitts, Ray Charles och Betty Carters, Roberta Flacks,  Jacques Brels, Benny Andersson och Björn Ulvaeus, Cornelis Wreesvijks och George Gershwins repertoar. Alla texter är på svenska.


”Kärleken, döden och en slät kopp kaffe”


En föreställning om längtan, tango, kaffe och om att dö lite.

Texterna handlar om stora och små drömmar som att hitta kärleken eller rymma med ett tåg till Paris, bli en bättre förälder eller om att spränga ett berg, om att åldras eller att hitta någon att dansa tango med eller bara vara god.

Och ibland orkar man vara god, ge en slant till en tiggare, vara en klok förälder, och lyckas mot alla odds glädjas åt det lilla. Men lika ofta fastnar man framför TV:n och orkar inte ens resa sig upp ur fåtöljen. Men man fortsätter alltid att drömma.

Sångerna är hämtade ur bl.a. Ulf Lundells, Monica Zetterlunds, Roberta Flacks, Emmylou Harris, Tom Waits och Elvis Presley, Dolly Parton, Olle Ljungströms och Evert Taubes repertoar. Svenska texter av bl.a. Sara Lindh, Pär Lagerkvist och Karin Boye.

Alla texter är på svenska.


”Telegram från ett längtande hjärta”


Sånger och berättelser om kantstötta minnen och drömmar sköra som porslin.

En poetisk föreställning i sällskap med bl.a. Cornelis Wreesvijk, Pär Lagerkvist, Kristina Lugn, Dolly Parton Tom Waits, Evert Taube, Karin Boye och Elvis Presley,  m.fl.

Alla texter är på svenska.